Осем общини получиха годишната награда в конкурса Екообщина, организиран от

...
Осем общини получиха годишната награда в конкурса Екообщина, организиран от
Коментари Харесай

Осем награди в конкурса Екообщина

Осем общини получиха годишната премия в състезанието " Екообщина ", проведен от Френското посолство в България с поддръжката на Министерството на околната среда. За разнообразни екологични начинания бяха отличени София, Бургас, Габрово, Самоков, Драгоман, Павликени, Златоград и Смядово.

Кметът на София Йорданка Фандъкова , напомни, че след построяването на интегрираната система за ръководство на отпадъците 70 хиляди тона зелени боклуци, събрани от парковете са модифицирани през последните няколко години. Фандъкова уточни, че приоритет на столичната община е опазването на чистотата на въздуха

Вече обявихме процедурата за първите 20 електробуса. Стремим се да демонстрираме посредством градския превоз, че би трябвало в действителност всички да имаме грижата като жители към по-екологични транспортни следства. В същото време успяхме огромна част от учебните заведения, от детските градини и от общинските здания да приведем в положение да пестят сила.
 
 Министърът на околната среда Нено Димов акцентира, че общините имат значима роля в използването на решенията, които се взимат на национално равнище.

Местната власт е оня преводач на дейностите сред страната и жителите.
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР