Осем нови случая на заразяване с новия коронавирус са регистрирани

...
Осем нови случая на заразяване с новия коронавирус са регистрирани
Коментари Харесай

Нови 8 случая на коронавирус в Букурещ, общият брой стана 25

Осем нови случая на заразяване с новия ковид са регистрирани в Букурещ, с което броят на доказаните случаи в страната доближи 25 души, а петима от тях са оповестени за излекувани, оповестява телевизия Диджи24, базирайки се на Групата за стратегическа връзка, която осведоми за разпространяването на вируса в страната.

В известието се прецизира, че четирима от пациентите в Букурещ, за които е доказано, че са инфектирани с ковид, са пътували в Израел, Германия и Англия. Други трима са имали контакт с към този момент инфектирани лица в Румъния.

"На национално равнище досега има 25 доказани случая на ковид (Ковид-19). От тях пет са оповестени за излекувани ", уточни още Групата за стратегическа връзка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първи случай на ковид в Румъния

Кметът на Букурещ Габриела Фиря съобщи, че е належащо възстановяване на оборудването на лечебните заведения и службата за незабавна помощ, както и затваряне на всички учебни заведения до Великден.

"Налагат се засилени ограничения за съоръжение на лечебните заведения, колите за спешна помощ, незабавната помощ, с цялата нужна инсталация и медикаменти, хигиена, стерилизация, отбягване на оживени места, затваряне на всички учебни заведения и детски градини до след Великден, възбрана на културните, спортни и други мероприятия ", уточни Фиря.

Снощи румънският министър председател Лудовик Орбан заяви, че по рекомендация на Националния комитет за изключителни обстановки от 11 март до 22 март ще бъдат затворени учебните заведения и детските градини в цяла Румъния. Възможно е мярката да бъде удължена, оповестиха по-рано през днешния ден румънските медии.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР