Осем нови, съвременни, модерни и много красиви автобуса украсиха вчера

...
Осем нови, съвременни, модерни и много красиви автобуса украсиха вчера
Коментари Харесай

Осем екоавтобуса се включиха в градския транспорт на Габрово


Осем нови, модерни, съвременни и доста красиви рейса украсиха през вчерашния ден централния площад „ Възраждане “ в Габрово. Те са направени особено за града от най-голямата компания за произвеждане на рейсове в света „ Юйтун “ (Yutong). Превозните средства са екологични, движат се с природен газ. Мнозина, които се възползваха от опцията да се повозят гратис в тях, се увериха в качествата на модерния и комфортен градски превоз.
„ Интересът към тази нова облага за Габрово е извънредно огромен и това ни радва. “, акцентира кметът Таня Христова и означи, че ще продължи работата по модернизиране на публичния превоз в града.

Стойността на един рейс е 474 000 лева, а общата сума по контракта за доставка е 3 792 000 лева, който включва и гаранционно обслужване за 24 месеца или 100 хиляди км. Доставчик е „ Българска автомобилна промишленост “ ЕАД, представител на най-големия китайски производител на рейсове „ Джънджоу Юйтун Бус “.
 
Церемонията по предаване на новите рейсове стартира с церемониален водосвет, отслужен от отец Стефан в ритуалната зала на Община Габрово. В събитието участваха кметът Таня Христова, регионалният шеф Невена Петкова, ръководителят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.-областният шеф и ръководител на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата Мария Пенева, шефът на „ Общински пътнически превоз “ – Габрово Екатерина Караколева, комерсиалният шеф на „ Българска автомобилна промишленост “ ЕАД Тодор Стойков, районният управител за Европа на „ Юйтун Бус “ Хърбърт Хи, посетители от Китай и жители.

„ Много сме удовлетворени от партньорството с „ Българска автомобилна промишленост “. Изпълнени са всички наши условия за механически характерности на рейсовете, имат всички разрешителни и лицензи. Те дойдоха в период и незабавно се включват в градския превоз. Искам да обещая, нека се сбъдне, тези 8 екологични рейса да бъдат последвани от най-малко още три пъти по осем в границите на не доста дълъг интервал. Ако бъдем упорити, подготвени да се борим за задоволителен финансов запас, с цел да създадем нашата цел допустима, Габрово ще успее и ще преобрази своя автобусен парк. Градският превоз се нуждае от тях. Габровци заслужават да имат първокласен, съвременен, актуален, наличен и прецизен градски превоз. “, сподели кметът Таня Христова.
 

Тя описа забавни обстоятелства за началото на градския превоз през 1936 година по предложение на тогавашния кмет Стойо Андрейчев. В Общинския съвет се водили извънредно разгорещени разногласия. В претекстовете „ за “ автобусна работа се споделя „ Габровецът ще отива с цялостна сила на работа, ще резервира обущата си, като спести и време “.
На церемонията комерсиалният шеф на „ Българска автомобилна промишленост “ ЕАД Тодор Стойков алегорично връчи на кмета на Габрово макет на ключ за новите рейсове. От своя страна Таня Христова го съобщи на шефа на „ Общински пътнически превоз “ Екатерина Караколева.

„ Опазването на околната среда би следвало да е ангажимент на всеки един от нас, това е приоритет на Община Габрово, както и на БАИ – затова рейсовете, които ще попълнят автопарка на общинското сдружение, дават отговор на най-високите европейски екологични условия и по този начин те ще бъдат едно прелестно екологично решение за напредване в градска среда. “, сподели Тодор Стойков.

Всички CNG рейсове „ Yutong “ разполагат със система за видеонаблюдение, отчасти отваряеми и тонирани прозорци, климатична уредба и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон. Имат необятен и удобен салон, седалки с ергономичен дизайн, направени от устойчиви на изхабяване и замърсяване материали. Снабдени са с механична рампа и система за наклоняване на транспортното средство, подът е от противохлъзгащо покритие. Автобусите имат пространство за инвалидни и детски колички.

Превозните средства са с петгодишна гаранция, като разноските за обслужване през първите две години са включени в цената. Освен доставката договорът включва и образование на личен състав, както и сервизна поддръжка. Те са за 88 пасажери и от през днешния ден към този момент се движат по линиите на градската транспортна скица.

Автобусите са обезпечени по плана за развиване на резистентен градски превоз, който е на обща стойност 13 658 027,97 лв. 9 милиона от тях са безплатна помощ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, останалите са съфинансиране от Община Габрово.

Освен 8-е нови рейса предходната година дойдоха 3 екологични метанови чешки рейса. Наесен се чакат още три китайски 12-метрови електробуса. Така автомобилният парк на „ Общински пътнически превоз “ ЕООД – Габрово се усилва с 14 нови екологични транспортни средства.



 

Тази обява е основана в границите на контракт № BG16RFOP001-1.016-0003-С04 „ Развитие на резистентен градски превоз на град Габрово “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Цялата отговорност за наличието на обявата се носи от Община Габрово и при никакви условия не може да се смята, че тя отразява формалното мнение на Европейския съюз и Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година

„ Проект BG16RFOP001-1.016-0003-C04 „ Развитие на резистентен градски превоз на град Габрово, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. “
www.eufunds.bg
 
„ Проект BG16RFOP001-1.016-0003-C04 „ Развитие на резистентен градски превоз на град Габрово, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. “
 

www.eufunds.bg
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР