Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите

...
Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите
Коментари Харесай

Ген. Венцислав Мутафчийски прие лично 8 реанимобила за ВМА

Осем изцяло оборудвани реанимобила към този момент са разполагаем на екипите на Военномедицинска академия (ВМА), оповестиха от болничното заведение.

Те са закупени при започване на 2020 година, само че са доставени със забавяне поради пандемията от COVID-19.

В унисон с концепцията на управлението за развиване и модернизиране на всички структури, реанимобилите ще бъдат разпределени в обособените военни лечебни заведения в страната.

Нашето схващане е, че всеки български военнослужещ има право на качествена здравна грижа, без значение в коя точка на България се намира. Поради това, ние започнахме и поетапно възобновяване на останалите ни лечебни заведения, освен на софийската – и като ремонтни действия, и от позиция осъвременяване на апаратурата, разяснява началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS.

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 13 август 2020 година
Той означи, че дооборудването с сходни санитарни коли е от извънредно значение с оглед условията по съюзническите ни отговорности и покриване потребностите при провеждането на интернационалните военни образования.

Особен акцент е изключителното им оборудвани, с цел да се обезпечи бърза евакуация на заболели и потърпевши.

Реанимобилите са добре заредени с О2, с апарати за обдишване, с благоприятни условия за поддържане на виталните функционалности по време на придвижване.

"Могат да доставят лежащо и седящо заболели, тежко потърпевши с гръбначно-мозъчни контузии, което също е от изключително значение и при бойните контузии и военните образования ", акцентира генерал-майор Мутафчийски.

8 НОВИ РЕАНИМОБИЛA В ПОМОЩ НА БОЛНИЦИТЕ НА ВМА Осем изцяло оборудвани реанимобила към този момент са разполагаем на...
Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 13 август 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР