Осем мигранти - жена, младеж и шест деца, бяха открити

...
Осем мигранти - жена, младеж и шест деца, бяха открити
Коментари Харесай

Пак смърт в камион ковчег!

Осем мигранти - жена, юноша и шест деца, бяха открити през днешния ден мъртви на западния либийски бряг, откакто се задушили от бензинови изпарения, до момента в който ги превозвали в тир. Това оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Други 90 мигранти, открити в камиона, са в сериозно положение и са превозени до локална болница, оповестиха силите за сигурност в град Зууара.

Зууара е един от директните пунктове по западното либийско крайбрежие, където трафикантите държат мигрантите, преди да ги качат на лодки, с които да се опитат да прекосят Средиземно море, с цел да стигнат до Европа.

Мигрантите са били от разнообразни страни южно от Сахара и от арабски страни, както и от Пакистан и Бангладеш, се споделя в изказването.

Те били затворени в хладилен камион за превозване на месо или риба, открит директно до Зууара, покрай нефтено-газовия комплекс Мелита. В камиона е имало най-малко 9 бидона с бензин и доста избавителни жилетки за пътешестване по море.

Зууара е на към 110 км. от либийската столица Триполи.

Средните дневни температури в Северозападна Либия през последните дни са към и над 30 градуса.

Трафикантите се възползват от беззаконието в Либия и през последните 4 години изпращат стотици хиляди мигранти към Италия, въпреки че потокът от хора понижа, откогато предишното лято мрежите на трафикантите бяха разрушени с италианска поддръжка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР