Осем месеца „лишаване от свобода“ е наказанието на Марио Т.,

...
Осем месеца „лишаване от свобода“ е наказанието на Марио Т.,
Коментари Харесай

8 месеца затвор за кражба на кола

Осем месеца „ отнемане от независимост “ е наказването на Марио Т., упрекнат от Районна прокуратура – Мездра за кражба на МПС.

Двадесет и две годишният обвиняем Марио Т. от с. Синьо Бърдо, общ. Роман, в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на МПС и редовно нарушавал разпоредбите за придвижването по пътищата, за което бил неведнъж глобен.

На 09.04.2017 година Марио Т. се качил в автомобил м. „ Шкода Фелиция “ на очевидеца И.И. под претекст да го закара до дома му, където да вземе дължимата от него на притежателя на колата парична сума. По пътя спрели пред къщата на негов родственик, където водачът бил принуден от подсъдимия да отиде до къщата и да извика стопанина. Когато обаче И.И. излязъл от колата, оставяйки ключовете на таблото, Марио Т. се качил се в непознатото МПС и отпътувал.

С отнетия автомобил той се придвижил до центъра на селото, ж.п. спирката и до гробищния парк на селото, където спрял заради механически проблем. След няколко безуспешни опита да възпламени колата, обвиненият оставил непознатия автомобил, с ключа на таблото, до гробищата и тръгнал.

Междувременно притежателят на МПС подал сигнал в полицията за отнетия автомобил. По-късно същия ден чиновниците на реда разкрили изоставената кола със строшен ляв халогенен фар и развален съединител. Общата стойност на вредата възлиза на 158 лева

Съдът е признал подсъдимия Т. за отговорен и му е наложил наказване от осем месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР