Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал.

...
Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал.
Коментари Харесай

Младен Маринов: Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал


Осем лица са арестувани за 24 часа по шпионския скандал. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на чуването си за шпионския скандал, съобщи кореспондент на Агенция "Фокус ".

"В Министерство на вътрешните работи на 9 септември 2019 година е постъпило разпореждане от Специализираната прокуратура за оказване в границите на компетентността на Министерство на вътрешните работи подпомагане при осъществяване на деяние по следствие от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи по досъдебно произвеждане ", изясни Маринов.

Министърът уточни още, че в осъществяване на същото служетилите на Столична дирекция на вътрешните работи са оказали такова подпомагане на Специализираната прокуратура, като са извършени разнообразни по тип дейности по следствието, огледи, претърсвания, изземвания, персонални обиски и други дейности по следствието на територията на град Перник, град София и Брезник.

В резултат на тези дейности със заповед за задържане според Закона за Министерство на вътрешните работи до 24 часа са задаръжани 8 лица, които са предадени на следствените органи в границите на осъществяване на постановлението. В рамките на периода на задържането въпросните лица са конвоирани до постройката на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължение на процесуалните дейности с тях. По отношение на конкретика по следствието, за жалост не мога да дам повече информация ", добави още министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР