Осем лекарства за различни заболявания се спират от продажба у

...
Осем лекарства за различни заболявания се спират от продажба у
Коментари Харесай

Осем вида лекарства спират да се продават у нас

Осем медикаменти за разнообразни болести се стопират от продажба у нас. Медикаментите се отнасят до лекуване на рак, бъбречна непълнота и хепатит, осведомиха от Изпълнителната организация по медикаментите.

Първият препарат е за лекуване на тежка остеопороза при дами и възрастни мъже. Вторият се употребява за хормонозаместителна терапия, както и за профилактика на остеопороза.

От началото на месеца е спрян и медикамент за лекуване на остра фаза на главоболие и мигрена. От идващия месец у нас няма да бъде разполагаем медикамент за злокачествени лимфони, карцином на тестисите, както и рецидивирал рак на млечната жлеза. От началото на 2019 година се стопират и още медикаменти, които са за лекуване на продължителен хепатит С.

Други лекарства, които няма да бъдат налични идната година, се отнасят до лекуване на бъбречна остеодистрофия при пациенти с хронична бъбречна непълнота и при заболели на хемодиализа.

След 31 май 2019 година в България няма да се внася и медикамент за лекуване на хронична лимфоцитна левкемия.

От организацията по медикаментите оповестиха, че са получили съобщение от търговците, в което се споделя, че въпросните медикаменти ще бъдат непрекъснато прекратени за продажба на територията на нашата страна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР