Осем лекари не достигат в Центъра за спешна медицинска помощ

...
Осем лекари не достигат в Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Недостиг на лекари в Спешна помощ - Варна

Осем лекари не доближават в Центъра за незабавна здравна помощ във Варна. Това в допълнение натоварва екипите, които сега работят там. Липсата на медици се усеща най-много през лятото, когато работата се усилва.

Варна

Липсата на медици в Центъра за незабавна здравна помощ е проблем от години. Лекарите оказват помощ на пациенти от цяла Варненска област, обслужват и част от кметство Обзор, което е към прилежащата област Бургас.
Д-р Мая Рашева - шеф на Център за незабавна здравна помощ - Варна: Той е продължителен проблем, само че въпреки всичко съумяваме да създадем графиците, тъй че да бъдат попълнени огромна част от екипите.
Според доктор Рашева, заплащането не е измежду главните аргументи за неналичието на медици в незабавната помощ.
Д-р Мая Рашева - шеф на Център за незабавна здравна помощ - Варна: Работата тук е стресова, с огромно физическо натоварване и кариерното развиване не е задоволително за тези хора, тъй че те си търсят друга реализация.
Вакантните бройки в центъра се усещат най-много през лятото, когато натоварването е по-голямо поради туристите. Не са малко и подправените повиквания.
Д-р Мая Рашева - шеф на Център за незабавна здравна помощ - Варна: Най-често се касае за лица в нетрезво положение... и екипът като отиде на място не намира никой.
Центърът за незабавна помощ към този момент разполага с три нови коли за спешна помощ, които са изцяло оборудвани с здравна инсталация. Очаква се да дойдат още 19. С тях автопаркът на Спешния център ще бъде изцяло освежен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР