Осем кметове на мездренски села присъстваха на среща във връзка

...
Осем кметове на мездренски села присъстваха на среща във връзка
Коментари Харесай

Кметовете от Искърското дефиле на срещнаха със зам.-министъра на енергетиката

Осем кметове на мездренски села участваха на среща по отношение на подобряването на електроснабдяването в обитаемоте места от региона на Искърското дефиле. Тя се организира на 9.01.2019 година в Министерството на енергетиката. Повод за нея бе недоволството на локалното население от честите спирания на електроснабдяването. На срещата участва заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.
Една от главните ограничения в капиталовата стратегия на ЧЕЗ за територията на Искърското дефиле е цялостна рационализация на основна станция „ Елисейна “, на обща стойност 800 000 лева Това включва замяна на енергийното съоръжение и въвеждане на система за дистанционно управление.
Чрез модернизирането на основната станция ще се минимизира броя на засегнатите клиенти при нарушавания в електрозахранването, разясни пред кметовете от района Виктор Станчев, член на Управителния съвет на сдружението. Очакванията са доникъде на годината планът да бъде приключен. В момента са оповестени публични поръчки.
За възстановяване на електроснабдяването в района ще бъдат инсталирани и пет нови отдалечено управляеми комутационни апарати, посредством които се локализира съответното място на щета в електропровода. По този метод при повреда ще се заобикаля изключване на огромни сектори с доста клиенти, разясни още Станчев.
През декември 2018 година бе извършена среща сред мениджъра на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД за района, представители на община Мездра и Общински съвет, както и кметовете на селата Ребърково, Люти брод, Зверино, Елисейна, Зли дол, Игнатица, Оселна и Очин дол.
Заместник-министър Първанов настоя за по-добра връзка сред „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД и кметовете, с цел да бъде популацията навреме осведомено за всевъзможни дейности, свързани с електроснабдяването в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР