Осем каналджии – всичките чужди граждани, са били задържани при

...
Осем каналджии – всичките чужди граждани, са били задържани при
Коментари Харесай

След спецакция: Гранични полицаи задържаха 8 каналджии


Осем каналджии – всичките непознати жители, са били арестувани при четири разнообразни случая в зоните за отговорност от гранични служители на реда от Елхово и Бургас, оповестиха от " Гранична полиция ".

Действията са част от Специализираната полицейска интервенция на българо-турската граница, която се организира със съдействието на организация Frontex, МО и други структури на Министерство на вътрешните работи.

На 13.09.2022 година в региона на бургаското село Момина черква, граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и чиновници от Frontex стопират за инспекция микробус със сръбска регистрация, ръководен от сръбски жител.

В автомобила граничните служители на реда са открили 33 мъже непознати жители, без документи за идентичност, които декларирали, че са от Афганистан. По-късно гранични служители на реда и командировани чиновници на " Военна полиция " са задържали в региона двама жители на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните мигранти и каналджиите са арестувани в ГПУ-Средец, известена е районната прокуратура.

Около 21:00 часа нощес гранични служители на реда от ГПУ-Малко Търново са задържали на пътя за Бургас жител на Беларус, с позволение за непрекъснато престояване в България.

В управлявания от него лек автомобил са открити 7 мъже - непознати жители без документи, по техни данни от Сирия. Уведомена е Районната прокуратура. Срещу каналджията е формирано досъдебно произвеждане, а против противозаконните имигранти – заявителски материал.

Също през вчерашния ден граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево взаимно със чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи стопират за инспекция лек автомобил с украинска регистрация, ръководен от украински жител. В колата служителите на реда открили 5 непознати жители без документи за идентичност. Шестимата са арестувани в ГПУ-Царево. Срещу украинския жител е заведено бързо произвеждане, а против противозаконните мигранти - заявителски материал.

Вчера в местността " Пода " гранични служители на реда от ГПУ-Бургас са задържали още двама украинци, пренасящи 13 противозаконни имигранти. По случая е формирано бързо произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР