Осем журналисти са били убити в Мексико от началото на

...
Осем журналисти са били убити в Мексико от началото на
Коментари Харесай

Осем журналисти са убити в Мексико от началото на годината

Осем публицисти са били убити в Мексико от началото на годината, разгласи през вчерашния ден държавната Национална комисия за правата на индивида в изказване, представено от ТАСС.

" Тази година бяха убити осем публицисти, което свидетелства за сериозната обстановка, с която страната ни се сблъсква в региона на свободата на словото, и за незабавната нужда да се основат оптимални условия за безвредна работа на публицистите и средствата за всеобщо информация ", се споделя в документа.

Последната до момента жертва стана журналистката Норма Сарабия, която беше убита от незнайни нарушители покрай дома й в Уиманигильо, щата Табаско, в сряда през нощта, съобщи Асошиейтед прес.

В прилежащия щат Веракрус журналистът Маркос Миранда бил похитен от въоръжени мъже, които нахлули в дома му през вчерашния ден сутринта, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 2000 година в Мексико са били убити минимум 149 публицисти, девет от които предходната година. По данни на прокуратурата 99 % от нападенията и убийствата на публицисти в страната остават безнаказани.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР