Осем жени са били убити от партньора си от началото

...
Осем жени са били убити от партньора си от началото
Коментари Харесай

Осем жени са убити от партньорите си от началото на извънредното положение

Осем дами са били убити от колегата си от началото на изключителното състояние в България, оповестиха от Българския фонд за дамите.

Сериозно нарастване на сигналите за домашно принуждение регистрират организациите, които ръководят горещите линии за потърпевши от принуждение. Сегашните случаите, за които се търси помощ, са доста по-тежки отпреди. Само за един месец позвъняванията за домашно принуждение на Горещата линия за деца 116 111 са се нараснали с 370.

Български фонд за дамите, взаимно с Фондация BCause и Български дарителски конгрес стартират незабавен Фонд за битка с домашното принуждение в изискванията на пандемия от COVID-19.

Фондът ще поддържа жертвите на домашно принуждение и техните деца. Той ще подкрепя организациите, които работят на първа линия и дават юридически, психически и обществени услуги на жертвите на домашно принуждение, ръководят спешни центрове за настаняване, консултативни центрове и мобилни услуги в цялата страна.

Нужда от помощ имат организации във Варна, Горна Оряховица, Димитровград, Дупница, Перник, Пловдив, Русе, София, Търговище и Хасково. Всички те имат дълготраен опит като лицензирани снабдители на услуги за дами и деца, жертви на принуждение.

Случаите на принуждение нарастват, местата в приютите не доближават. Необходимо е построяването на пространства за карантиниране на новопостъпилите, има потребност от спомагателни часове работа на психолози и адвокати. Нарастват и потребностите от закупуване на бързи проби, дезинфектанти и защитни средства, нужни за преодоляването на болестта.

Много от потърпевшите, които търсят помощ от центровете нямат опция да купят за себе си и децата си най-необходимите храни, медикаменти и защитни средства. Те се нуждаят от незабавна филантропична помощ за оцеляване през първите месеци от рецесията и след края на изключителното състояние.

От организациите имат потребност от проби за инспекция на новопостъпилите в Кризисните центрове за COVID-19; отделяне на пространства за краткотрайна карантина преди постъпването; защитни дрехи, персонални защитни средства (маски, ръкавици, шлемове) и препарати за дезинфекция; медикаменти, витамини, медицински артикули от първа нужда. Ако няма места в Кризисните центрове, би трябвало да има опция за краткотрайно настаняване на потърпевшите в други свободни места.

Нужно е увеличение на мобилните услуги, с цел да се доближи до дребните обитаеми места и да се обезпечат с базисни механически средства за онлайн съвещания.

Таблети и преносими компютри за децата, настанени дружно с майките си в услугите, с цел да могат да продължат да учат отдалечено.

Спешна филантропична помощ за дами и децата им, в случаите, в които не разполагат с приходи, не получават прехрана и имат съществени финансови усложнения (пакети с храна, медикаменти, хигиенични материали).

Три компании и една фондация подкрепят самодейността. Това са: Bеiersdorf / NIVEA, EasyPay, Experian България и фондация " Лъчезар Цоцорков ".

Всеки може да подари за тази идея В акцията в Платформата.бг

Чрез изпращането на дарителски SMS с текст DMS SILA на къс номер 17 777 за всички мобилни оператори

На уеб страницата на Български фонд за дамите посредством подаяние по сметка или с карта

Дарение на каса на EasyPay в цялата страна на КИН 4236895688

Български фонд на дамите ще удвои всички самостоятелни дарения, направени по идеята в Платформата.бг, твърдят от Фонда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР