Осем искания, включително преразпити на вече разпитани свидетели и отводи

Осем искания, включително преразпити на вече разпитани свидетели и отводи ...

Делото за смъртта на Милен Цветков: Обвиняемият иска преразпити на свидетели.

Осем искания, включително преразпити на вече разпитани свидетели и отводи на вещи лица поискал Кристиан Николов и адвоката му. Той е обвинен за смъртта на журналиста .
Софийска градска прокуратура е приключила предявяването на материали по наказателното производство за извършено тежко престъпление по транспорта, отнело живота на журналиста Милен Цветков. Всички събрани в хода на разследването доказателства са предявени на пострадалите лица, както и на обвиняемия Кристиан Николов и неговия защитник. Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – умишлено предизвикано пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Кристиан Николов, убил при катастрофа Милен Цветков, иска да излезе от ареста Кристиан Николов, убил при катастрофа Милен Цветков, иска да излезе от ареста
В началото на следващата седмица Софийският градски съд ще проведе съдебно заседание по молба на Кристиан Николов, който е подсъдим за ...
Материалите по делото, събрани в 25 тома, са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12.10.2020 г. – 27.10.2020 г. Те са направили осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания. Впоследствие, след приключване на предявяването, е постъпила нова молба от Кристиан Николов, в която той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания. Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения. Едва след това ще бъде възможно да се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда. Междувременно защитникът на Кристиан внесъл в съда молба за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Предстои Софийски градски съд да се произнесе по направеното искане.

Източник: actualno.com