Осем играчи на социалния футболен клуб Конкордия ще представят България

...
Осем играчи на социалния футболен клуб Конкордия ще представят България
Коментари Харесай

Ясен е съставът на България за Световната купа SАTUC

Осем играчи на обществения футболен клуб Конкордия ще показват България на Световна купа по футбол за деца в неравностойно състояние SATUC, която започва тази неделя на Национална футболна база " Бояна ". Състезателите бяха подбрани от националния селекционер Методи Здравков, който от понеделник е на предварителен лагер с отбора в град Тетевен.

" Двама от националите - Николай Трайков и Георги Илиев, са настанени в резидентна услуга към Фондация " Конкордия ". Останалите играчи са деца в риск от ромски квартали в София. Вратарят Асен Трайков, съотборниците му Иво Миланов и Алекси Кирилов са от " Факултета ", а Трайчо Методиев, Огнян Спасов и Светослав Димитров са от " Филиповци ", осведоми изпълнителният шеф на " Спортс Мениджмънт България " Виктор Кирков, който е сътрудник на фондация SATUC за България и дава отговор за присъединяване на българския отбор.

 Борислав Михайлов и принцесата на Катар откриват Световната купа SATUC в неделя
Борислав Михайлов и принцесата на Катар откриват Световната купа SATUC в неделя

Турнирът е за деца в неравностойно състояние

Българският тим ще бъде измежду тези с най-ниска междинна възраст на международния шампионат в София. Регламентът разрешава в шампионата да вземат присъединяване играчи, ненавършили 17 години до неговото привършване. Българските състезатели обаче са на междинна възраст малко над 15 години. " Не мисля, че това ще попречи на представянето ни ", разяснява селекционерът Методи Здравков.

" Нашите момчета са привикнали да играят с по-големи на възраст противници и в шампионатите на БФС. Тази година Георги, Николай и Трайчо ще играят в шампионата при набор 2000, а останалите - при набор 2003. "

Специалистът добави, че форматът, в който ще се организира международното състезание (четирима полеви състезатели и вратар) е нов за момчетата от ФК Конкордия, само че все пак те бързо възприемат тактическите му инструкции.

Методи Здравков е първият народен селекционер на " Отбор на вярата ". През 2012 година той изведе отбора до 14-о място на международното състезание по футбол за бездомни хора в Мексико Сити. Това достижение му обезпечи място в топ 10 на най-хубавите треньори в България за годината.

Световна купа по футбол за деца в неравностойно състояние SATUC ще се организира сред 12 и 15 август в София и се провежда взаимно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейха Ал Тани и Българския футболен съюз.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР