Осем години, след като обиколи софийските улици за своето „Бягство“

...
Осем години, след като обиколи софийските улици за своето „Бягство“
Коментари Харесай

Няма да повярвате по какво работи Итън Хоук с българи

Осем години, откакто обиколи софийските улици за своето „ Бягство “ (Getaway) със Селена Гомес, номинираният за „ Оскар “ артист Итън Хоук още веднъж се сработи с българи, написа Монитор бг.

Повод за колаборацията даде сръбско-американския инженер Никола Тесла, който се оказва основно настоящо лице в новото заглавие от филмографията на звездата.

Лентата носи името „ Тесла “, а измежду продуцентите е Криста Кампбел, чиято работа постоянно я нарежда у нас.

Само в последната една година тя е работила по заглавия като „ Бодигард на дамата на килъра “, „ Рамбо: Последна кръв “, „ Код: Ангелът “, „ Хелбой “, всички от които са разпъвали сет и у нас. Вероятно тя е и връзката сред „ Тесла “, който е сниман най-вече в Бруклин, с българите.

Макар че не се появяват пред камерата, Ивайло Нацев и Иван Николов имат присъединяване в постпродукцията на заглавието, като са измежду движещите сили на екипа по звука.

Самият филм е осъществен със алегоричен (за стандартите на Холивуд) бюджет от 5 милиона $. Режисьор е Майкъл Алмерейда, с който Хоук към този момент е работил по Шекспировите екранизации „ Хамлет “ и „ Цимбелин “.

Смята се, че „ Тесла “ пък е първият биографичен филм за фамозния електроинженер. Въпреки че ученият, известен с проучванията си за изменчивия ток, рентгеновите лъчи и мн. други, е бил пресъздаван на огромния екран и преди, само че с „ Тесла “ за първи път точно той ще е моторът на сюжетните събития.

Хоук влиза точно в неговата роля, а най-големият му противник в научното поле (Томас Едисън) ще бъде Кайл Маклахан („ Туийн Пийкс “, „ Отчаяни съпруги “).

Премиерата на продукцията

ще се състои в границите на фестивала Сънданс, който ще започва на следващия ден и ще продължи до 2-и февруари.

За Хоук това е особено издание на киносъбитието освен поради представянето на „ Тесла “, а и поради обстоятелството, че ще журира.

Компания на панела на оценяващите кандидатите за „ американска драма “ ще му вършат още Родриго Гарсия, Дий Рийс, Изабела Роселини и Уош Уестморланд.

Журито във всички категории пък начислява 25 индивида. Те ще раздадат общо 31 наградата на 1 февруари, ден преди формалното закриване на учредения от Робърт Редфорд фестивал. Една премия обаче е известна още преди старта на събитието.

Тя е на името на електроинженера Алфред Слоун и е връчена точно на „ Тесла “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР