Осем години след избухването на гражданската война в Сирия, руските

...
Осем години след избухването на гражданската война в Сирия, руските
Коментари Харесай

Руските туроператори пуснаха в продажба екскурзии до Сирия

Осем години след експлоадирането на гражданската война в Сирия, съветските туристи още веднъж насочиха вниманието си към страната, оповестява английският народен всекидневник The Times, представен от " Фокус ". Засега потокът от туристи към страната, наранена от военните дейности и терористите, е дребен, само че се чака той да се усили - освен това в близко бъдеще.

Руските туроператори започнаха да продават проведени турове до Сирия за да съживят в миналото толкоз доходоносната туристическа промишленост на близкоизточната република. Преди началото на гражданската война през 2011 година към 9 милиона чужденци посещаваха годишно Сирия. С възобновяване на контрола върху забележителна част от територията на страната от силите на президента Башар Асад, туристите още веднъж започнаха да обръщат внимание на страната.

Обиколката, предлагана от туристическите организации, продължава осем дни. Предполага се, че туристите летят до Бейрут, столицата на Ливан, откъдето влизат в Сирия по шосе. Желаещите да се запишат за екскурзията ще би трябвало да отделят 100 хиляди рубли (малко под 2 800 лева).

Един от градовете, които руснаците са поканени да посетят, е Алепо, контролът над който сирийските управляващи си възвърнаха през 2016 година Според ЮНЕСКО вследствие на войната към 90% от Стария град, историческият център на Алепо, е опустошен или съществено развален. Освен това в града има голям брой мини.

Друга спирка е Палмира, античен град, в който членовете на " Ислямска страна " унищожиха скъпи архитектурни монументи.

Освен това в част от Сирия, както отбелязва изданието, военните интервенции не престават. По-специално в сряда, 20 ноември, държавните сили на Дамаск организираха интервенция в Идлиб, в северозападната част на страната.

Според данни на The Times, тази година общо 50 руснаци са посетили Сирия, само че се чака търсенето на сходни турове да се усили в близко бъдеще.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР