Осем години и половина след трагичната ядрена авария в АЕЦ

...
Осем години и половина след трагичната ядрена авария в АЕЦ
Коментари Харесай

Оневиниха трима шефове на АЕЦ Фукушима за аварията в ядрената централа

Осем години и половина след трагичната нуклеарна повреда в АЕЦ " Фукушима " трима някогашни ръководители на оператора на централата, " Тепко " (Tepco), бяха оповестени за почтени от съда в Токио, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Всички подсъдими са почтени ", разгласи съдията в самото начало на съвещанието. " Невероятно! ", възкликна човек от публиката.

Обвиненията в немарливост, довела до човешки жертви, бяха свалени след разисквания за това дали е съществувало известно ниво на предвидимост за поява на гигантско цунами, разясни съдията.

Ядрената повреда в АЕЦ " Фукушима ", провокирана от гигантското цунами на 11 март 2011 година, аргументи гибелта на към 18 400 души в североизточна Япония.

Тримата ръководители на Тепко към момента би трябвало да дават отговор по многочислени цивилен искове от поданици на Фукушима.

Инвеститорите възприеха днешното правосъдно решение като добра вест и акциите на Тепко внезапно нарастнаха с 2,5 % след оповестяването на присъдата.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР