Осем години чаках този връх. Свалих осем килограма от тази

...
Осем години чаках този връх. Свалих осем килограма от тази
Коментари Харесай

Боян Петров: Осем години чакам този връх

Осем години чаках този връх. Свалих осем кг от тази експедиция, до момента в който стигна до него. Това съобщи алпинистът Боян Петров в студиото на " Тази заран ".

Само преди няколко дни той впечатли света с покоряването на девети осемхилядник. Петров изкачи Гашербрум-2, който е висок 8035 метра и по този метод изкачи всички пет върха, които се намират в Пакистан.

" Катастрофата, която претърпях преди 11 месеца, ме върна доста обратно в моето развиване. Нито една от болежките на интервенцията не се появи по време на експедицията ", сподели Петров.

" Най-характерното за този връх бяха среднощните ставания. Събуждахме се в 2:30 ч., закусвахме и веднаха тръгвахме. Предимно с това ще запомня тази 40-дневна експедиция ", добави алпинистът.

Той разкри, че ще се възвръща към 18 дни, след което се насочва към Непал и върха Даулагири, който е седмият по височина от осемхилядниците.

" Еверест следва. Не е най-трудният, само че несъмнено си има специфичност. Миналата година потеглих за него, само че не стигнах. Надявам се идната пролет да покоря и него ", сподели по отношение на бъдещите си проекти Боян Петров.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР