Осем е, алармата звъни след поредния “Snooze, а вие едва-едва

...
Осем е, алармата звъни след поредния “Snooze, а вие едва-едва
Коментари Харесай

Как да се събудим без кафе

Осем е, алармата звъни след следващия “Snooze ”, а вие едва-едва отваряте очи… И единствено мирисът на кафе може да ви разсъни. Познато ли ви е?

Как обаче да разбудим организма си без помощта на кофеиновата напитка? Има няколко здравословни оферти за това. И даже кафето да е единственото нещо, което може да ви разсъни рано заран, то изпробвайте ги и ще се убедите в чудодейните им дарба и.

Може да замените кафето с чаша топло какао . Според последните изследвания, флавиноидите в какаото въздействат добре на настроението и са съвършени за събуждането на организма.

Ако обаче не обичате какао, можете да заложите на ментов чай . Ароматът на мента разсънва мозъка и успокоява организма, когато той е изложен на стрес. За оптимален резултат след изобилната закуска чаша ментов чай е доста потребна.

Докато се подготвя вашето горещо какао или чай, се пъхнете под душа. Както знаем, водата освежава и е съвършеното средство за бързо пробуждане . Ако се изкъпете с хладка вода, събуждането ви е обезпечено.

 2452f321e3c3ad32e0a53bdfc486324f

Друго освежаващо средство за пробуждане рано заран е въздухът. Така че можете да изпиете своето какао на терасата и да вдъхнете от чистия въздух. Учените изясняват, че вярното поемане и издишане оказват помощ за набирането на нужното количество О2 за хубаво начало на деня. Ако пък се намирате в някое по-тихо и закътано място в града, то успокояващите звуци на природата в допълнение ще усъвършенстват настроението.

И в случай че към момента не сте съумели да се разсъните, то скачайте на велоергометъра. Защото упражненията са натурален метод да събудим тялото си, защото ускоряват кръвообращението. Протегнете се, направете няколко клека, коремни преси и извършения с гирички за ръцете и освен, че ще се разсъните и ще бъдете в ужасно въодушевление през целия ден, само че и ще бъдете в съвършена форма.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР