Осем души загинаха, а девет бяха ранени при пожар, избухнал

...
Осем души загинаха, а девет бяха ранени при пожар, избухнал
Коментари Харесай

8 души загинаха в пожар в незаконен хостел в латвийската столица

Осем души починаха, а девет бяха ранени при пожар, избухнал тази заран в противозаконен хостел в центъра на латвийската столица Рига, заяви противопожарната работа, представена от Франс прес.
По обяд пожарът е бил премахнат, изгоряла е повърхност от 250 квадратни метра, заяви противопожарната работа в Twitter. Евакуирани са 24 души.
Зам.-началникът на латвийската полиция Андрийс Гришинс сподели пред публицисти, че след смъртоносния пожар полицията е почнала следствие, само че още няма задържан обвинен. Телата са толкоз овъглени, че още не може да се каже от коя страна са починалите. Документите им са изгорели, сподели Гришинс. Според него ще са нужни ДНК проби, с цел да се откри самоличността на жертвите.
Кметът на Рига Мартинш Стакис сподели, че множеството от потърпевшите са чужденци, съобщи ТАСС. Хостелът на 6-тия етаж на държавна постройка е бил противозаконен, написа в Туитър кметът Стакис, откакто отиде на мястото. По думите на зам.-началникът на противопожарната работа Мартинш Балтманис хостелът е бил в нелегално преустроена жилищна повърхност, в която е имало 30 дребни пространства.
Според локални поданици, представени от латвийски медии, обектът е бил посещаван от наркомани и алкохолици.
Вътрешният министър Сандис Гиргенс сподели, че от януари насам пожарникарите не са имали достъп до мястото за осъществяване на постоянни инспекции на сигурността на постройката.
Били са сложени дебели стоманени порти и нашите пожарникари не са били допускани да влязат, съобщи министърът.
Още преди пожара управляващите са били взели решение да затворят хостела поради тъжби, че там се пие и употребява дрога, само че то не е било изпълнено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР