Осем души, сред които българин, са обвинени в Германия във

...
Осем души, сред които българин, са обвинени в Германия във
Коментари Харесай

Обвиниха българин за даркнет център в бивш бункер на НАТО в Германия

Осем души, измежду които българин, са упрекнати в Германия по отношение на разрушен предходната година даркнет компютърен център, помещавал се в някогашен боен бункер на НАТО по поречието на река Мозел, заяви през днешния ден прокуратурата в град Кобленц, представена от ДПА.

Те са упрекнати, че са предоставяли сървърите си на уеб страници, посредством които нарушители от целия свят са правили противозаконни преводи на стойност милиони евро.

Предполага се, че главният състезател е 60-годишен нидерландски жител, който придобил " кибербункера " в град Трабен Трарбах в края на 2013 година и след това последователно го преустроил.

Стотиците хиляди покупко-продажби, които прекосявали през сървърите в бункера, са включвали всичко - от наркотрафик, детска порнография и подправени пари до крадени данни, поръчки за убийства и хакерски атаки, споделят проверяващите.

Заподозрените са упрекнати в подкрепяне и подбудителство към тези незаконни действия, тъй като " в забележителна степен са ги подкрепяли и улеснявали " посредством даването на сървърите.

Освен това обвинените, които са четирима нидерландски жители, трима немски и един български - на възраст сред 20 и 60 години - са упрекнати и в основаване и присъединяване в незаконна група.

Компютърният център е закрит през септември 2019 година при огромна интервенция, подготвяна към пет години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР