Осем души, сред които адвокат, частен съдебен изпълнител и служители

...
Осем души, сред които адвокат, частен съдебен изпълнител и служители
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител, адвокат и полицаи арестувани за имотни измами

Осем души, измежду които юрист, частен правосъден реализатор и чиновници на Министерство на вътрешните работи са арестувани за имотни измами при взаимна огромна акция на прокуратурата, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) и дирекция " Вътрешна сигурност " на вътрешното министерство против подправянето на документи и имотни измами в София, заяви на брифинг Сийка Милева, представител на основния прокурор. Лицата са задържани за 24 часа, като следва покачване на обвинявания и преценка за кои от тях ще бъде импортирано искане за задържане за 72 часа или непрекъсната марка " задържане под стража ".

Действията на службите идват след сигнал за престъпно лице, сключило мним цивилен брак с умряла жена, която има апетитни парцели в София, оповестява " Правен свят ".

" Разследването по досъдебното произвеждане се води под надзора на Специализираната прокуратура и се прави от следователи и чиновници на ГДБОП и " Вътрешна сигурност ". Групата е работила в продължение на 5 години благодарение на чиновници от ГРАО, като системата е била манипулирана. В незаконната група са взели участие държавни чиновници от Министерство на вътрешните работи, ГРАО, като има и доказателства за юрист и частен правосъден реализатор ", изясни още Милева.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са издирвали данни за самотни възрастни хора без наследници, а в случаите, когато имали наследници, те били заличавани.

" Когато почине възрастен човек, служителят на ГРАО издавал неистинско уверение за цивилен брак на член от групата с умрялото лице, като по този начин той ставал действителен правоприемник на парцелите. Чрез потреблението на неистинен документи са изтегляни и всички средства от банковите сметки ", сподели още представителят на основния прокурор.  

Установени са случаи на прекачване на парцели от 15 умряли лица. 

" Излиза се от откритата скица за имотни измами, известна досега. Службите са съумели да обезвреждат и открият лицата, извършващи тези закононарушения. В хода на дейностите стана ясно, че едно от лицата се дегизирало като умрялата жена, като по този метод са се пробвали да изтеглят сума от 600 000 лв. от банка. Тегленето е било осуетено. Насочили са се и към един много атрактивен парцел в София на бул. " Витоша ". Членовете на групата не са били добре обиграни в своята активност и са били възпрепятствани от службите ", посочи Димитър Петров, началник на Специализираната прокуратура.  

" Не съм виждал толкоз арогатна, добре проведена незаконна група от чиновници на разнообразни администрации. " Вътрешна сигурност " съумя в къс период да събере доказателства. Служителите на Министерство на вътрешните работи са подпомагали активността като предоставяли идентификационните данни на възрастни лица и информация за близки и родственици, както и местата, където живеят. Предоставяли и персоналните карти на покойници, с цел да може групата да тегли пари на няколко пъти. Схемата по мним цивилен брак в Русия е оригиналност, която се постанова в последните години, защото Русия е отвън Европейския съюз и установяването на истинността на документа се случва постепенно ", уточни ръководителят на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Стефан Банков.

Престъпната група е формирана единствено от български жители. След придобиване апетитните парцели в столицата са били продавани или заменяни.

По време на акцията е открит уредникът на групата. Извършени са претърсвания на 11 адреса, леки коли и обиски на лица. Иззети са нотариални актове, удостоверения за подписани цивилен бракове и огромна сума пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР