Осем души са задържани днес от полицията на шествие в

...
Осем души са задържани днес от полицията на шествие в
Коментари Харесай

Осем арестувани по време на шествие на правозащитници в Москва

Осем души са арестувани през днешния ден от полицията на шествие в Москва в памет на юрист правозащитник и журналистка, убити преди 11 години. Това заяви съветската неправителствена организация " ОВД-инфо ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега няма информация за повдигнати обвинявания против арестуваните, които били част от проява, в която взели участие към 1500 души. Тя бе проведена в памет юриста Станислав Маркелов и репортерката Анастасия Бабурова, убити на улицата през 2009 година Двамата бяха убити на излизане от конференция, на която Маркелов бе оповестил, че ще апелира предварителното освобождение от пандиза на съветски боен офицер, наказан за обезчестяване и ликвидиране на млада жена в Чечения.

Руски националист беше наказан на пожизнен затвор за убийствата. " ОВД-инфо " заяви, че в Москва някои депутати в градския съвет, возмутени от предложенията на президента Владимир Путин за промени в конституцията, са призовали хората да се причислят към състояло се през днешния ден шествие на антифашисти под лозунга " Не променяй! ".

Някои от участниците в акцията са носели екземпляри на конституцията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР