Осем души са арестувани за участие в престъпна схема за

...
Осем души са арестувани за участие в престъпна схема за
Коментари Харесай

Полицай, адвокат и съдебен изпълнител в схема за кражба на имоти чрез фиктивни бракове с покойници

Осем души са задържани за присъединяване в незаконна скица за кражба на парцели, оповестиха от прокуратурата. В групата са взели участие служител на реда, юрист, частен правосъден реализатор и чиновник на ЕСГРАОН, настояват проверяващите. Според тях престъпно проявени сключвали фиктивни бракове с покойници и по този начин получавали право да наследят парцелите им.

Групата е работила в София в продължение на 5 години и била разкрита след сигнал, че престъпно проявен мъж сключил брак с умряла жена, която имала няколко апетитни парцела в София, заяви lex.bg. Преди да бъдат разкрити, участниците в групата съумели да присвоят парцелите на 15 умряли. А при претърсвания на разнообразни, употребявани от тях парцели, са конфискувани са голям брой нотариални актове, персонални карти, удостоверения за подписан цивилен брак и огромна сума пари.

" Самата реализация през днешния ден се организира сега, в който са се пробвали с неистинен документи и като едно от лицата се дегизирало като умрялата, да изтеглят към 600 000 лв. от банка. Служителите от банката във взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи са осуетили тегленето, като са претендирали разнообразни документи, тъй че да забавят изтеглянето на парите ", разясни шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Според представителя на основния прокурор Сийка Милева ролята на служителя на ЕСГРАОН била да заличи официално гибелта на възрастните хора и по този начин те минавали за живи на книга. Служители на Министерство на вътрешните работи пък подавали за заможни възрастни хора, най-вече без наследници, а в случай че имали такива, те били заличавани. От гражданската регистрация издавали фиктивно уверение за подписан брак на член на групата и по този начин той ставал правоприемник на парцелите, като можел да тегли всички пари на умрелите от банковите им сметки.

След това парцелите се продавали. Според проверяващите преди ареста на обвинените те са се пробвали да присвоят парцел на столичния бул. " Витоша ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР