Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите

...
Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пострадалите при дерайлирането на влак в Кресненското дефиле?

Осем души пострадаха, откакто голяма канара падна на релсите пред влака Петрич-Благоевград нощес. Локомотивът излезе от релсите.Трима души не престават да бъдат в болница, а останалите петима са освободени. Вчера стана ясно, че измежду потърпевшите са машинистът, помощник-машинистът на композицията, началник-влакът.

„ Един от пасажерите е с контузна рана на главата. Хората нямат тежки пострадвания ”, разясни регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, представен от. 

Мястото обаче се оказа надълбоко в Кресненското дефиле и за незабавните екипи и пожарните се оказа проблем да стигнат до него бързо.
 трен БГНЕС
Влакът се е движил от Петрич за Благоевград. Сигналът за случая е подаден в 18.55 ч. в понеделник. Влакът се е блъснал в паднала върху стоманения път скална маса, в резултат на което локомотивът се наклонил встрани в мъчнопроходим регион на Кресненското дефиле. В композицията е имало 42 пасажери.-->

„ До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на преносимия състав от линията. Предстои да създадем инспекция на целия скален откос, който е над линията и това дали има заплаха от още сривания. След това локомотивът ще бъде вдигнат ”, изясни генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски.
 трен БГНЕС
Няма огромни вреди по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за придвижване през днешния ден. Това ще се случи, откакто локомотивът бъде вдигнат и бъде тествано положението на скалния откос. Очаква се придвижването да бъде възобновено в границите на 48 часа. Пострадалите пасажери ще получат обезщетения според от пострадванията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР