Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите

...
Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пострадалите в дерайлиралия влак?

Осем души пострадаха, откакто голяма канара падна на релсите пред влака Петрич-Благоевград нощес. Локомотивът излезе от релсите. В композицията е имало 42 пасажери. Мястото обаче се оказа надълбоко в Кресненското дефиле и за незабавните екипи и пожарните се оказа проблем да стигнат до него бързо. Трима души не престават да бъдат в болница, а останалите петима са освободени.

Един от пасажерите е с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат тежки пострадвания, разясни регионалният шеф на Благоевград, представен от Нова телевизя.

До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на преносимия състав от линията. Трябваше профилирана машинизация да бъде проведена. Предстои да създадем инспекция на целия скален откос, който е над линията и това дали има заплаха от още сривания. След това локомотивът ще бъде вдигнат, изясни генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Няма огромни вреди по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за придвижване през днешния ден. Това ще се случи, откакто локомотивът бъде вдигнат и бъде тествано положението на скалния откос. Очаква се придвижването да бъде възобновено в границите на 48 часа.

Пострадалите пасажери ще получат обезщетения според от пострадванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР