Осем деца от Сливен са класирани за участие в Тайландската

...
Осем деца от Сливен са класирани за участие в Тайландската
Коментари Харесай

Осем деца от Сливен отиват на Международна олимпиада по математика в Тайланд

Осем деца от Сливен са класирани за присъединяване в Тайландската олимпиада по математика TIMO-2019. Финалът на влиятелното съревнование ще се организира през април на остров Пукет. Малките математици са възпитаници от 1 до 6 клас и са се показали почтено на квалификациите за олимпиадата, които се състояха през ноември в Стара Загора.
 Кметът Радев, зам.-кметът Чиликова дружно с децата, шефове и учители по математика. Кметът Радев, зам.-кметът Чиликова дружно с децата, шефове и учители по математика.
Медалите им обаче пристигнали в Сливен едвам неотдавна. И бяха връчени на публична гала в общината от кмета Стефан Радев. Бронзовият си орден получи Ния Парушева, а сребърните отидоха при Христиана Халачева, Марияна Софиева, Преслава Добрева и Християна Василева. Със златни медали бяха окичени Петър Халачев, Раян Камаринчев и Денис Сираков. „ Радвам се, че сте разбрали още занапред силата и цената на образованието. Математиката е една от дисциплините, които ще Ви открие доста благоприятни условия, и ще Ви помогне сполучливо да реализирате своя капацитет.

Всяка една, решена от Вас, задача Ви обогатява и ще Ви помогне да постигнете фантазиите си “, сподели кметът на децата и подари на всяко от тях календар и албум с снимки на най-красивите и емблематични за историята и културата места в Сливен. На срещата още участваха шефовете на учебните заведения, където учат децата, техните преподаватели по математика и родителите им.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР