Осем депутати подкрепиха подписката на „Възраждане“ за провеждането на референдум

...
Осем депутати подкрепиха подписката на „Възраждане“ за провеждането на референдум
Коментари Харесай

Осем депутати подкрепиха провеждането на референдум срещу еврото

Осем депутати поддържаха подписката на „ Възраждане “ за провеждането на референдум против приемането на еврото като публична валута в България, това оповестиха през днешния ден от политическата групировка. Организацията стартира на 23 април да събира подписка за осъществяване на допитване измежду хората с въпрос:„ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България “.

„ Днес с доброволците ни направихме авансово изследване и от на 160 - 170 депутати, които минаха около нас, на път за работа, едвам осем народни представители се подписаха. Това са шест депутати от Българска социалистическа партия, един от партия „ Воля “ и един от Движение за права и свободи. Те обявиха, че поддържат провеждането на референдум, без да конкретизират дали са „ За “ или „ Против “ европейската валута, разгласи Костадин Костадинов, ръководител на „ Възраждане “. И добави, че притеснителното е подигравателното отношение и неглижирането на тематиката на Обединени патриоти, за които българският суверенитет не е от голяма важност.

От старта на акцията до в този момент, четири дни преди края на период, който изтича на 23 юли, „ Възраждане “ са събрали 221 122 подписа.
„ Заради влезлия в действие на 25 май нов правилник за отбрана на персоналните данни, по този начин наречения GDPR имаме доста хора, които са попълнили данните си, само че без да вкарват ЕГН. Продължаваме да събираме подписи. Смятахме, че до през вчерашния ден ще имаме повече от 200 000, които да са с годни ЕГН-та, само че към този момент са 190 000. В идващите дни ще продължим да обработваме данните, тъй като получаваме всеки ден стотици колета от доброволци, каквито сме и самите ние. Имам повече от 35 000 подписа от чужбина – хора от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Аржентина, Австралия, Нова Зеландия “, изясни Костадинов.

С въвеждането на еврото се цели средствата, с които сега България поддържа стабилността си да бъдат употребявани не по предопределение, считат от политическата организация. Според тях парите, които са във валутния ръб - 44,5 милиарда лева, след влизане в еврозоната ще бъдат на директно разположение на българското държавно управление. „ Така Бойко Борисов ще може да разполага с тях “, съобщи Костадин Костадинов.

От „ Възраждане “ са безапелационни, че въвеждането на еврото не може да се случи без народен референдум. Обикаляйки виждаме, че настройките са против въвеждането на европейската валута. Хората са учудени, за какво никой не ги пита. Всички считат, че би трябвало да има всеобщо публично разискване, което сега липсва.

В момента държавното управление се пробва под масата да вкара документите на България в чакалнята на еврозоната. Българският лев е последния детайл от българския народен суверенитет и не трябва да го жертваме, безапелационни са от „ Възраждане “.

„ Много хора си мислят, че като имаш 10 000 лева в банката автоматизирано ще получиш 5 000 евро, само че никой не знае какъв ще бъде курса, към който ще се пресметна лев към еврото. В момента той е едно към две, само че това е курсът от февруари 1997 година, когато се вкара Валутният ръб. Към сегашния миг левът е мощно надценен и може би ще бъде с 30-40-50% обезценен, което значи, че курсът може да падне до едно към три. Така, в случай че имате 10 000 лева в банка влоговете ви няма да станат 5 000 евро, а 2 500 евро. Със запазването на заплатите, увеличението на цените и инфлацията, защо приказваме, за национална злополука “, твърди ръководителят на „ Възраждане “.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР