Осем депутати подкрепиха подписката на лявоориентираната партия Възраждане за провеждането

...
Осем депутати подкрепиха подписката на лявоориентираната партия Възраждане за провеждането
Коментари Харесай

Осем депутати са съгласни да има референдум дали да приемем еврото

Осем депутати поддържаха подписката на лявоориентираната партия " Възраждане " за провеждането на референдум против приемането на еврото като публична валута в България, съобщихаот политическата групировка. Политическа партия " Възраждане " стартира на 23 април да събира подписка за осъществяване на допитване измежду хората с въпрос: " Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? "

Според известието единствено 8 депутати са се подписали в подписката и това е станало през днешния ден, 19 юли, откакто представители на " Възраждане " застаха още сутринта на входа на Народното събрание. Шест от подписалите били депутати от Българска социалистическа партия, един от Движение за права и свободи и един от " Воля ". " Те обявиха, че поддържат провеждането на референдум, без да конкретизират дали са " за " или " срещу " европейската валута ", разгласи Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ". И добави, че притеснителното е подигравателното отношение и неглижирането на тематиката от " Обединени патриоти ".
От Политическа партия " Възраждане " настояват, че са събрали 221 122 подписа.
" Заради влезлия в действие на 25 май нов правилник за отбрана на персоналните данни, по този начин наречения GDPR имаме доста хора, които са попълнили данните си, само че без да вкарват ЕГН. Продължаваме да събираме подписи ", споделиха от партията.
" Много хора си мислят, че като имаш 10 000 лева в банката автоматизирано ще получиш 5 000 евро, само че никой не знае какъв ще бъде курса, към който ще се пресметна лев към еврото. В момента той е едно към две, само че това е курсът от февруари 1997 година, когато се вкара валутният ръб. Към сегашния миг левът е мощно надценен и може би ще бъде с 30-40-50% обезценен, което значи, че курсът може да падне до едно към три. Така, в случай че имате 10 000 лева в банка влоговете ви няма да станат 5 000 евро, а 2 500 евро. Със запазването на заплатите, увеличението на цените и инфлацията, защо приказваме, за национална злополука “, твърди ръководителят на " Възраждане ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР