Осем човека са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция

...
Осем човека са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция
Коментари Харесай

Осем души са задържани при акция срещу наркоразпространители в Бургас

Осем индивида са задържани тази заран при огромна полицейска интервенция в квартал " Победа " в Бургас. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града оповестиха, че акцията се е провела в противопоставяне на разпространяването на опиати, реализирането на грабежи и обири от търговски обекти, офиси на компании и частни домове.


Операцията е извършена доста рано тази заран, като в нея са взели участие чиновници от отдел „ Криминална полиция " при ОДМВР-Бургас, профилираните полицейски сили, Първо районно ръководство и бургаската жандармерия. Задържаните са в ареста на Пето районно ръководство, където се организират разпити.

Цветелина Рандева, представител на ОДМВР-Бургас: Проверени са пет разнообразни места в квартала, като са конфискувани голям брой движимости, измежду които има колела, автомобилни навигации, мобилни телефони, огромно количество хладно оръжие, което е най-вероятно употребено за опасност при осъществяване на грабежите, телескопични палки и битови движимости, чийто генезис все още изобщо не може да бъде съответно пояснен от арестуваните лица.

Задържаните са към 30-годишни, разясниха от полицията.

Цветелина Рандева: Продължават процесуално-следствените дейности. Те ще бъдат арестувани за период от 24 часа, като след това, откакто бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат подхванати спомагателни дейности за удължение на периода за задържането им.

Обещанието на новия шеф на Министерство на вътрешните работи да ускори полицейското наличие в ромските квартали и да противодейства интензивно на битовата престъпност явно стартира да се извършва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР