Осем балистични ракети, изстреляни в морето в нарушение на резолюциите

...
Осем балистични ракети, изстреляни в морето в нарушение на резолюциите
Коментари Харесай

8 ракети за 10 минути: САЩ и Южна Корея отговориха на провокацията на Ким


Осем балистични ракети, изстреляни в морето в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации: Северна Корея продължава да нервира света с ракетните си проби. Този път обаче Съединени американски щати и Южна Корея отвърнаха на провокацията на Ким.

Новият ракетен тест на Пхенян провокира незабавната реакция на Южна Корея и Съединени американски щати

В отговор на осъществения от севернокорейските военни в неделя, Южна Корея и Съединени американски щати изстреляха балистични ракети с дребен обхват на деяние. За 10 минути са били изстреляни осем ракети от вида ATACMS, които по-късно са паднали в Японско море, потвърдиха от Генералния щаб в Сеул.
Редакцията предлага
Акцията е проява на „ способността и готовността да правим прецизни удари против стартовите установки на севернокорейските ракети и по тамошните командни централи ", цитира организация Йонхап южнокорейските военни, които упрекват Пхенян в целенасочени провокации. Те приканват Северна Корея „ да преустановят всяка активност, която ускорява военното напрежение и заплашва ".

8 ракети против 8 ракети

В неделя Северна Корея отговори с изстрелването на 8 балистични ракети, които също са паднали в Японско море, на взаимното морско обучение на Съединени американски щати и Южна Корея. Резолюциите на Организация на обединените нации не разрешават на комунистическата страна да прави проби с балистични ракети, които могат да носят и нуклеарни бойни глави – някои от таях и по повече от една. Вашингтон и Сеул се притесняват също така, че всеки миг Пхенян може да извърши и нов.

В събота Южна Корея и Съединени американски щати завършиха огромно тридневно военно обучение по море, в което се включи и американският самолетоносач „ Роналд Рейгън ". Това беше първата военна маневра на двамата съдружници откакто предишния месец в Южна Корея встъпи в служба новият президент на страната Юн Сук-йол, който възприе по-твърда позиция против Пхенян.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР