Осем акта са съставени при обход на горите във Варненска

...
Осем акта са съставени при обход на горите във Варненска
Коментари Харесай

Осем акта са съставени при проверки в горите във Варненско

Осем акта са формирани при обход на горите във Варненска област. При интензивните инспекции на територията на ДЛС „ Шерба ” горските стражари са разкрили противозаконната сеч на общо 4 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са формирани 4 акта и 2 констативни протокола.

Други 4 акта са формирани в следствие от контролната активност в ДГС „ Суворово ”, където горските стражари са конфискували 2 куб. м нерегламентирано добита дървесина.

Системни инспекции се правят в обсега на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество. От осъществените през миналата седмица 549 инспекции, 241 са на обекти за рандеман на дървесина, 175 – на транспортни средства, 143 – на физически лица, от които 52 са ловци.

Съставени са общо 14 акта и 4 констативни протокола по Закона за горите. Общо 1,5 куб. м нелегално добити дърва за огрев са арестувани на територията на Добричка област. По два акта са съставили горските стражари в ДЛС „ Тервел ” и ДГС „ Генерал Тошево ”. Автомобил и моторен трион пък са иззети от извършител при инспекциите в ДГС „ Преслав ”.

Съпричастни към опазването на горите, при подозрения за нарушавания жителите могат да подават сигнали на телефон 112, припомнят от СИДП. Със стоплянето на времето доста хора се възползват от опцията за разходка или излет в гората. От горските стопанства молят да се съблюдават разпоредбите за сигурност, а боклуци да се изхвърлят единствено на регламентираните за задачата места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР