Осем акта и два фиша са съставени при съвместните проверки

...
Осем акта и два фиша са съставени при съвместните проверки
Коментари Харесай

Осем акта и два фиша са съставени при проверкитеза контрол върху горенето на отпадъчни материали в София


Осем акта и два фиша са формирани при взаимните инспекции от Регионалната ревизия по околната среда и водите – София (РИОСВ - София), Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи за надзор върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София. Проверени са общо 8 обекта, включително 4 автосервиза и 4 площадки за събиране на боклуци.

Най-драстичното нарушаване е установено в автосервиз, където е открито нерегламентирано изгаряне на отработени масла, които съставляват рискови боклуци, оповестиха от екоминистерството. На сдружението е формиран акт, като законодателството планува глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева При другите три автосервиза е открито, че не имат работни листа за подредба на отпадъците, за което се планува глоба в размер от 5000 до 15 000 лева

При тестваните 4 площадки за събиране на боклуци също са открити нарушавания. При две от инспекциите е открито, че на площадката нелегално се съхраняват боклуци от черни и цветни метали и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Предвидената глоба е в размер от 15 000 до 50 000 лева При инспекция на различен пункт за събиране на боклуци е открито изгаряне на пластмаси и кабели, които са неопасни боклуци. Предвидената за сходно нарушаване глоба е в размер от 1400 до 4000 лева Беше формиран и акт за не водене на отчетност на количествата одобрявани и излъчени боклуци, както и два фиша за замърсяване към пунктовете.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР