Осъвременяването на пенсиите от 1 юли е най-високото от години

...
Осъвременяването на пенсиите от 1 юли е най-високото от години
Коментари Харесай

Бедните Пенсионери Гледат С Просълзен Поглед! Социалният Министър Обяви, Че Пенсиите В България Ще

Осъвременяването на пенсиите от 1 юли е най-високото от години и се дължи на растежа на междинния приход. Това разяснява общественият министър Бисер Петков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. „ Увеличенията на цената на електрическата енергия е доста по-малко, както и инфлацията. Така, че имаме едно действително нарастване на пенсиите с 3,5% и това покачва покупателната качества на пенсионерите “, акцентира Петков.

„ От през вчерашния ден е ясно, че целевата помощ за отопление е увеличена с към 95 лв.. Броят на хората, които се възползват от тази помощ също се усилва. Взето е в поради и осъвременяването на пенсиите, тъй че хората да не бъдат ощетени “, увери общественият министър. Бисер Петков разяснява и оферти та на КНСБ за данъчното облагане. „ Това е област, която не е в компетенцията на общественото министерство. За мен са забавни предложенията за стимулиране на фамилиите с дребни деца за данъчни облекчения. 11 са регламентираните в закона помощи за деца. Целта ни е да се обзет повече фамилии и повече деца “, акцентира той. Правителството се придържа към декларираното в управническата стратегия и не се планува смяна на данъчния модел, стана ясно още от думите му. По отношение на младежката безработица, общественият министър призна, че това е съществено предизвикателство.

„ Данните са смущаващи. Това са хора в най-активната си възраст. Прави се по този начин, че те да бъдат задействани, прави им се качествено предложение за работа или образование до четири месеца откакто са останали без работа ", сподели той. " Европейската помощ е ориентирана към това да се откриват такива младежи и да се подтикват. Положението се усъвършенства. Това са хора, които нормално получават приходи от свои родственици и не са стимулирани да стартират работа. Най-добрият метод за обосноваване на един подобен юноша е положителното възнаграждение “, разяснява Петков. На въпрос за повишаване на напрежението с хората с увреждания, той съобщи: „ Поддържаме регулярен разговор с представители. Поставиха се някои въпроси за по-справедливо разпределение на месечната финансова поддръжка. Новият метод на финансиране е по-справедлив и по-висок. Готови сме да водим още диалози “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР