Осъждан за кражби е задържан за побой и грабеж на

...
Осъждан за кражби е задържан за побой и грабеж на
Коментари Харесай

Мила родна картинка! Рецидивист ограбва и пребива пенсионер вече няколко пъти

 Осъждан за обири е арестуван за побой и обир на възрастен човек в харманлийското село Браница. 78-годишният мъж пребит поради 220 лв. от пенсията му. Това е третото нахлуване против него от същия причинител.

След побоя едвам стигнал до дома си и изискал помощ. Нападнатият мъж през вчерашния ден е бил изписан от болничното заведение. А през днешния ден се усеща добре. " Той идва три пъти. Единият път искаше палто, само че всякога ми вземаше парите от пенсията ", показа в предаването " Здравей, България " 78-годишният дядо Димитър.

Според сина на потърпевшия Валентин Димов нападателят си е набелязал възрастния мъж, защото знаел, че той получава висока пенсия. " Предишните пъти мъжът е влизал и единствено му е вземал парите. Нямало е такова посягане над татко ми ", добави Валентин Димов.

След нападението дядо Димитър е потърсил помощ при съседка.А околните на ограбения мъж са подавали редица сигнали против нападателя. Той към този момент е арестуван. Става дума за 32-годишен овчар. Според жителите на село Браница и преди е създавал проблеми на локалните.

" Първият случай е бил преди две години, само че не е достигнал до нас. През 2019 година в самото село няма декларирани имуществени закононарушения, с изключение на един – през ноември. Но тогава не се е стигнало до определяне на причинителя. Тази има регистрирани две обири ", изясни шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково комисар Ангел Цанков, представен от " Нова ТВ ".

Той изясни, че през 2019 и 2020 година на територията на селото са извършени 57 акции против битовата престъпност. Комисар Цанков даде обещание в региона да има засилено полицейско наличие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР