Осъждаме възможно най-категорично безпрецедентната военна агресия на Русия срещу Украйна.

...
Осъждаме възможно най-категорично безпрецедентната военна агресия на Русия срещу Украйна.
Коментари Харесай

Декларация на председателите на ЕК и Европейския съвет относно безпрецедентната и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна

„ Осъждаме допустимо най-категорично невижданата военна експанзия на Русия против Украйна. Чрез своите непровокирани и голословни военни дейности Русия жестоко нарушава интернационалното право и подкопава европейската и международната сигурност и непоклатимост. Осъждаме загубата на човешки живот и причиняването на човешко страдалчество. Призоваваме Русия неотложно да приключи враждебните дейности, да изтегли военните си сили от Украйна и напълно да зачита териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна. Такова потребление на мощ и насила няма място през 21-ви век. Европейски Съюз твърдо поддържа Украйна и нейния народ, които са изправени пред тази невиждана рецесия.

Лидерите от Европейски Съюз ще се срещнат по-късно през днешния ден. Председателят на Европейския съвет Мишел незабавно свика изключително съвещание на Европейския съвет за разискване на рецесията и спомагателни ограничаващи ограничения. Това ще наложи големи и съществени последствия за Русия за нейните дейности. Председателят Фон дер Лайен и висшият представител Борел ще очертаят спомагателен пакет от наказания, който ще бъде финализиран от Европейската комисия и ЕСВД в тясно съдействие с сътрудниците. Съветът ще ги одобри бързо.

Европейски Съюз ще продължи да дава мощна политическа, финансова и филантропична помощ на Украйна и нейния народ. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР