Осъждаме поведението на Северна Корея с изстрелването на балистични ракети

...
Осъждаме поведението на Северна Корея с изстрелването на балистични ракети
Коментари Харесай

Борисов осъди поведението на Северна Корея и обеща нещо много важно на японския си колега

Осъждаме държанието на Северна Корея с изстрелването на балистични ракети и нуклеарната им стратегия. Категорични сме, че всички проблеми би трябвало да се вземат решение спокойно, на масата на договарянията. Това съобщи след срещата си с японския министър председател Шиндзо Абе министър-председателят Бойко Борисов. Ще поставим старания оптимално бързо да се форсира процеса в Европейски Съюз, по време на нашето председателство, за привършване на договарянията сред Европейски Съюз и Япония. Това е извънредно значимо за бизнеса на България.

Предни една година надали сте чували някъде тематиката „ Западни Балкани”. Сега тя е приоритет на Европейски Съюз по време на нашето председателство. 16+1 се измести в България тази година, тъй че с изключение на председателството на Европейски Съюз ще имаме и председателство на 16+1 с китайския министър председател “, съобщи Борисов. По думите му след първото посещаване в Саудитска Арабия, саудитският министър председател също има интерес и ще провеждат такава среща в България.

Убеден съм, че с премиера на Япония ще предложим и други схеми, които да подкрепят построяването на огромни инфраструктурни планове освен в България, а и на Балканите.

Той благодари на Япония за безвъзмездната помощ, която страната е предоставяла на български читалища през 90-те години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР