Осъждаме по най-категоричен начин атаката на Хамас“ срещу Израел, както

...
Осъждаме по най-категоричен начин атаката на Хамас“ срещу Израел, както
Коментари Харесай

Мария Габриел: Осъждаме атаката на „Хамас“ срещу Израел

„ Осъждаме по най-категоричен метод офанзивата на „ Хамас “ против Израел, както и големите загуби на почтени човешки животи, както и вземането на заложници. “

Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун в Министерството на външните работи /МВнР/. Това е първото посещаване на Лоранс Бун в България.

„ Ситуацията се развива толкоз динамично, че би трябвало да следим ежеминутно, за да имаме изпреварващи дейности “, уточни Габриел. По думите ѝ при възможен мигрантски напън ще продължим да следим обстановката. Тя акцентира, че Турция е значим сътрудник, в случай че има нарастване на миграцията .

„ България и Франция ще продължат да поддържат Украйна – нейния суверенитет, териториална целокупност, според нейните интернационално приети граници, толкоз дълго, колкото е належащо “ , уточни вицепремиерът Габриел. Подчертахме и ясната и поредна позиция на българското държавно управление в тази посока, добави тя.

Вицепремиерът и министър на външните работи благодари на френската страна за поддръжката за присъединението на България към Шенген . По думите ѝ позитивно решение за Шенген ще докара до изгоди за всички европейски жители.

„ България е част от решението, когато желаеме да се оправим с незаконната миграция и да укрепим съюза “ , сподели Габриел.

Мария Габриел благодари и за поддръжката за страната ни за присъединението й към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и еврозоната. Външният министър уточни, че по време на срещата е била разисквана политиката на разширение на Европейски Съюз .

Вицепремиерът и външен министър уточни, че по време на срещата са се съгласили, че би трябвало да бъде задълбочено съдействието сред двете страни в региона на научните проучвания и образованието .

„ През март 2023 година отбелязахме 30-годишнина от присъединението на България към Международната организация на Франкофонията “, напомни Габриел. Тя посочи, че следващата година двете страни ще отбележат 145 години от определяне на дипломатическите връзки .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР