Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по

...
Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по
Коментари Харесай

Щерката на Николай Хайтов осъди Калин Тезийски за 1 лев

Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по делото, което заведе против него Елена Хайтова, щерка на класика Николай Хайтов, научи HotArena. В свое телевизионно изявление преди няколко години Терзийски дефинира Радичков и Хайтов като прислужници на Тодор Живков и това засегна децата му. Елена Хайтова показа пред медиите, че ще изиска единствено един лев обезщетение от писателя, тъй като за нея били значими не парите, а неоправдателната присъда за писателя.

Терзийски отхвърля напълно претенциите на дъщерята на създателя на " Диви разкази ". Той твърди пред " България Днес ", че се усеща афектиран на българската правосъдна система, тъй като на първа инстанция е бил оневинен, само че Върховният съд отменил това решение.

" Познавахме се с Хайтов и макар че сме имали леки конфликти, сме разговаряли с него. Като дребен доста обичах една негова детска повест - " Ламята ", признава създателят на " Любовта на 35-годишната жена ".

Въпреки неоправдателната присъда писателят е безапелационен, че делото е приключило с неговата морална победа.

" Хайтови не пристигнаха на нито едно от разглежданията. Нито пожелаха през всичките тези години да беседват с мен. Но доста писатели и хора от литературните среди ме опазиха ", сподели още някогашният психиатър.

По думите му той е имал двама доста положителни юристи, само че за жалост българската правосъдна система единствено е разкрила същинското си лице с това решение. " Първоначалният иск на Хайтови към мен беше за 10 000 лв. . За страдание не се подвигна задоволително звук към това дело, медиите не направиха същински спор. Обиден съм ", не крие разочарованието си Калин Терзийски.

" Материалното в никакъв случай не ме е интересувало! Но не мога да приема тези, които отхвърлят Николай Хайтов като публицист и споделят, че е бил блюдолицез на Тодор Живков. Напротив, той постоянно е бил на страната на своята истина, която е защитавал със зъби и нокти " - споделя от своя страна дъщерята на писателя Елена Хайтова.

Терзийски е на друго мнение.

" Живеем в страна, в която кажеш ли, че някой прави свирки на властта, внезапно се хващат за вулгарния ти език ", възмущава се писателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР