Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за причиняване на

...
Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за причиняване на
Коментари Харесай

25-годишен счупи челюстта на връстник, защото имал лош спомен с него от детската градина

Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за причиняване на телесна щета, оповестиха от пресслужбата на съда.  

Съдът призна за отговорен 25-годишен юноша и го осъди на една година отнемане от независимост. Изпълнението на наложеното наказване бе отсрочено с 3 години изпитателен период.

Инцидентът зародил на 3 април 2018 година в кв. " Чайка “. Според обвиняването, подсъдимият видял в спрян автомобил на междублоков паркинг собствен прочут от детските години, с който го свързвал противен спомен с дрязги и сборичкване в предишното. Подсъдимият почнал да се държи нападателно с другия мъж, като го предизвикал да излезе от автомобила си, след което ненадейно му нанесъл юмручен удар в лицето. Въпреки опитите на пострадалия да се отбрани и да успокои подсъдимия, последвал втори удар от негова страна в региона на челюстта. В резултат - на потърпевшия била породена междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на долна челюст, обусловило трайно усложнение във функционалността на дъвченето и говора за интервал повече от два месеца.  

25-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той бе наказан да заплати на потърпевшия гражданския просител по делото обезщетение от 5000 лв. за породените му неимуществени вреди и 313,20 лв. – за породени имуществени вреди. В негова тежест са още сторените по делото разходи, държавната такса върху почетените искове, както и направените от потърпевшия разходи за адвокатско заплащане. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР