Осъдиха родопчанин за неплатени данъчни задължения в особено големи размери

...
Осъдиха родопчанин за неплатени данъчни задължения в особено големи размери
Коментари Харесай

Осъдиха родопчанин за неплатени близо 200 хил. лв. на държавата

Осъдиха родопчанин за неплатени данъчни отговорности в изключително огромни размери на стойност 198 343 лева Окръжният съд на Смолян издаде присъда на 37-годишния Юлиян Кушелиев от златоградското село Старцево „ отнемане от независимост “ за 2 години и 8 месеца и конфискация на лекия му автомобил „ Фолксваген Венто “. Присъдата е условна за период от 5 години и предстои на протестиране пред Апелативния съд в Пловдив.
По делото е открито, че притежателят и шеф на „ Сънлес – 81 “ ЕОО, която се е занимавала с произвеждане на дървен материал, не е плащал Данък добавена стойност, употребявайки документи с погрешно наличие в продължение на 21 месеца сред 2011 и 2014 година
По-рано, през 2016 година Кушелиев е постигнал конвенция с прокуратурата, утвърдена от Районния съд на Смолян, за кумулиране на присъди по предходни каузи. Тогава му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от четири месеца с изпитателен период от три години.
Присъдата е за това, че сред 2013 и 2014 година сдружението му, откакто е изпаднало положение на несъстоятелност и е спряло заплащанията по изискуеми и ликвидни публичноправни и частноправни отговорности, Кушелиев не е декларирал това събитие пред Окръжния съд и не е изискал разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.
Към оня интервал е обсъждана сумата от 168 460 лева, от които над 47 хиляди лв. за Данък добавена стойност, локални налози и такси към община Златоград, а частните отговорности са били в размер над 121 хиляди лв..
Мъжът е бил лишен тогава и от правото да ръководи моторно транспортно средство.
Справка в Търговския указател сочи, че компанията има два запора. Единият от тях на стойност 28 800 лв. от „ Нортек “ ЕООД, а другият е за 100 хиляди от турската компания „ ХАСАН КУЛУ ОРМАН ЮРЮНЛЕРИ ИНШААТ НАКЛИЙАТ САНАЙИ BE ТИДЖАРЕТ АНОНИМ ШИРКЕТИ “.
Едноличното сдружение е основано през 2010 година, една година по-късно е натрапен първият запор, след още една година – вторият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР