Осъдиха родителите на бившия премиер на Италия Матео Ренци за

...
Осъдиха родителите на бившия премиер на Италия Матео Ренци за
Коментари Харесай

Осъдиха родителите на бившия премиер на Италия за данъчни измами

Осъдиха родителите на някогашния министър председател на Италия Матео Ренци за данъчни измами, оповестяват италианските медии.

Те получиха година и девет месеца затвор за издаване на подправени фактури. Присъдата обаче няма да влезе в действие, защото е по-малка от две години. На Тициано Ренци и Лаура Боволи ще бъде наложена и възбрана да заемат управническа служба в продължение на шест месеца, както и да развиват действия, свързани с обществената администрация, в продължение на една година.

Заедно с тях беше наказан и предприемачът Луиджи Дагостино, който получи 2 години затвор.
 Ренци напуща Демократическата партия и основава нова секта в Италия
Ренци напуща Демократическата партия и основава нова секта в Италия

Бившият министър председател на Италия Матео Ренци ще се отдели от ръководещата Демократическата партия

Според проверяващите през 2015 година родителите на някогашния италиански министър председател и сегашен водач на партия " Италия Вива " са издали на Дагостино две фактури - за 20 000 и 140 000 евро, за услуга, която в реалност не са предоставяли и за да избегнат налози.

В обществените мрежи Тициано Ренци неколкоратно съобщи, че е почтен и увери, че постоянно е отчитал активността си. По тази причина той е уверен, че " идващите правосъдни инстанции ще го потвърдят " , защото има намерение да апелира присъдата.

През февруари италианските управляващи разпоредиха на родителите на Ренци да бъде натрапен домакински арест като превантивна мярка - решение, което самият Ренци дефинира като " пресилено " и " медиен шедьовър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР