Осъдиха на седем години “лишаване от свобода при първоначален “строг

...
Осъдиха на седем години “лишаване от свобода при първоначален “строг
Коментари Харесай

Мъж влиза за 7 години в затвора заради домашно насилие

Осъдиха на седем години “лишаване от независимост ” при първичен “строг ” режим 41-годишния М.С. за нанасяне на телесна щета и незаконно отнемане от независимост на жена в изискванията на домашно принуждение. Това оповестяват от Районната прокуратура в Стара Загора на формалната си интернет страница.

Деянието е осъществено в Казанлък. Мъжът е приет за отговорен, че от неустановена дата през август м.г. до 5 септември м.г. той е лишил потърпевшата незаконно от независимост в продължение на повече от две денонощия, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение и по непосилен и рисков за здравето на дамата метод. Той е предизвикал на З.К. тежка телесна щета – загуба на всички пръсти на дясната ръка, прецизират от обвиняването.

Както Българска телеграфна агенция заяви, М.С. и З.К. живеели от 17 години на фамилни начала и имат четири деца. По делото е открито, че той е правил редовно принуждение по отношение на дамата, показват от прокуратурата. Налагани за му ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашното принуждение. На неустановена дата през август м.г. той е нанесъл побой над потърпевшата с дървената ръкохватка на лопатата, като я удрял неведнъж по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Пострадалата пазила главата си от множеството удари с двете си ръце, като по този начин получила тежка контузия на дясната ръка - от ударите бил откъснат междинният ѝ пръст. М.С се уплашил да не бъде наказан, в случай че някой види последствията от тежкия побой, който нанесъл на потърпевшата и решил да я лиши от правото на лекуване и от правото свободно да излиза от жилището им. Той я е държал заключена в жилището и не ѝ давал да излиза, като я заплашвал, че ще я пребие още по-лошо, в случай че излезе или се свърже с околните си. На 5 септември м.г. бащата на потърпевшата съобщил на незабавен телефон, че не е виждал щерка си повече от месец и има подозрения, че М.С. я държи заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски чиновници са открили, че жилището е затворено, само че от него се чува звук, показват още от Районната прокуратура. Със съдействието на екип на Пожарна сигурност и отбрана на популацията отворили вратата и разкрили потърпевшата и едно от децата ѝ. Жената била в тежко положение с голям брой контузии. Приведена била в болнично заведение за оказване на здравна помощ, където били ампутирани всички пръсти на дясната ѝ ръка заради развита гангрена.

Районният съд в Казанлък е разгледал делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, защото М.С. се е признал за отговорен по повдигнатите обвинявания. Съдът му е наложил общо наказване по всички обвинявания до размера на най-тежкото, планувано в закона за сходни действия, а точно 10 години и шест месеца “лишаване от независимост ” при първичен “строг ” режим. Определеното наказване е понижено с една трета и следва М.С. да изтърпи наказването от седем години затвор при първичен “строг ” режим.

Спрямо обвинения беше взета непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ”, считано от 7 септември м.г., а Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт против него на 14 април т.г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР