Осъденият за укриване на данъци в особено големи размери кмет

...
Осъденият за укриване на данъци в особено големи размери кмет
Коментари Харесай

Осъденият кмет на Септември пусна нова скандална поръчка, алармират граждани

" Осъденият за укриване на налози в изключително огромни размери кмет на Община Септември Марин Рачев пусна нова поръчка за създаване на сондажен бунар за рандеман на минерална вода. Обществената поръчка на стойност 200 000 лева е стартирана, без да има издадено позволение от Басейнова дирекция, каквото е условието по закон, а още по-скандалното е, че има три отхвърли за издаване на нужния документ ". Това оповестяват от инициативния комитет " Да спасим община Септември " в писмо, изпратено до медиите.
" Скандалните условия в публичната поръчка не стопират с това. В оповестената процедура няма заложено условие за опит и ценз на изпълнителя, а оборудването е комплицирано. Освен законовите нарушавания има действителна заплаха при нерегламентирано сондиране да бъде пресушено съществуващото находище на минерална вода, обещано за ръководство на общината.
Инициативен комитет „ Да спасим Община Септември “, който от няколко години се бори против нарушаванията и своеволията на наказания кмет, е подал сигнал до прокуратурата за процедурата за създаване на сондажен бунар за рандеман на минерална вода. Септември получи правото да ръководи минералното находище в с. Варвара от Министерство на околната среда и водите макар митинги на жителите на Община Септември. Преди две години инициативният комитет алармира, че има съществени опасения, че минералната вода се отдава на концесия въз основата на повърхностен и неакуратен отчет за ресурсите на находището, направен от частна компания ", пишат още недоволните жители.
" Марин Рачев бе задържан доскоро повече от година при първата интервенция на Специализираната прокуратура против корупцията. Задържането му бе в резултат на изпратено от Софийска градска прокуратура разпореждане през декември 2017 година към Специализирания углавен съд. То включваше 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с осъществени нарушавания от кмета на Община Септември.
В края на май Окръжният съд в Пазарджик запорира имущество и сметки на свързани лица и компании с кмета Марин Рачев, поради иск на КПКОНПИ за над 9 млн. лева Отделно, Специализираната прокуратура му повдигна обвинявания за умишлена занемареност и закононарушения по работа за над 200 000 лева
По данни на общинската съветничка Петя Цанкова към края на ноември 2018 година Общината има над 20 млн. лева отговорности и Министерството на финансите е отправило рецензии за погрешно разходване на средства. Въпреки това при визити в района в края на октомври Цветан Цветанов даде Септември като образец по какъв начин би трябвало да се ръководи една община и посочи, че тя очевидно се е подобрила. Бившият зам.-председател на ГЕРБ неведнъж е заявявал обществено поддръжката си за Марин Рачев и го е давал за образец за примерен кмет и положително ръководство ", прецизират още от инициативния комитет в писмото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР