Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман

...
Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман
Коментари Харесай

Австралиецът Джок Полфрийман обяви гладна стачка в затвора

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман е оповестил гладна стачка в затворa, заяви австралийската телевизия ABC.

Това е оповестило фамилията на 32-годишния мъж. Близките споделили, че са обезпокоени за здравето и сигурността му. Той спрял да се храни преди три седмици.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда, след като нанесе смъртоносна рана с нож на 20-годишния Андрей Монов при сдърпване на площад " Света Неделя " в София. Трагедията се разигра през декември 2007 година

Причината за митинга на пандизчията е, че управата на пандиза и българските управляващи имали незаслужено отношение към него във връзка с правото му на работа в пандиза, показва ABC.

Тази седмица австралиецът е бил изместен от Казичене, където режимът е по-лек, в болничното заведение на Софийския централен затвор.

Тезата на Полфрийман постоянно е била, че той е извадил ножа при самоотбрана, след като се спречкал с младежи, пробвайки се да отбрани мъж от ромски генезис от тях.

Защитници на пандизчията настояват, че той получава неприятно отношение зад решетките, защото е основа първия по рода си синдикат и е разказал са нередностите и неприятните условия в пандиза.

Телевизия ABC оповестява още, че скоро ще излезе филм с историята на Полфрийман. Лентата ще е на режисьора Рейчъл Уорд, а в това време известни австралийци като актрисата Кейт Бланшет и актьорите Браян Браун и Саймън Бейкър са се присъединили в петиция, която ще бъде изпратена до българското Министерство на правораздаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР