Осъденият за убийството на Андрей Монов, който беше предсрочно освободен

Осъденият за убийството на Андрей Монов, който беше предсрочно освободен ...

Паспортът на Полфрийман - готов, но ще го получи след делото.


Осъденият за убийството на Андрей Монов, който беше предсрочно освободен от затвора Джок Полфрийман ще получи паспорта си след приключване на делото във ВКС. Това е казал австралийският посланик в Атина Джон Филп на правосъдния министър Данаил Кирилов.

Новият паспорт на Полфрийман вече е издаден, но не му е даден, допълват от пресцентъра на МП. Още по тематаНай-точната опция за Полфрийман – да напусне страната8 окт 2019 13:1856Адвокатът на Полфрийман: Незаконно го държат в Бусманци!8 окт 2019 09:0931 Посланикът е изразил мнение, че затворническата администрация у нас откликвала бързо и адекватно през годините във връзка със сигурността и безопасността на австралийския гражданин.

Австралия била наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводствто.

Правосъдният министър е заявил, че вярва в независимостта на българския съд и е изразил увереност, че съдът ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман.
По публикацията работи: Камелия Цветанова

Източник: dnes.bg