Осъденият за убийството на Андрей Монов - Джок Полфрийман, излезе

Осъденият за убийството на Андрей Монов - Джок Полфрийман, излезе ...

На свобода: Джок Полфрийман излезе от Софийския затвор.Осъденият за убийството на Андрей Монов - Джок Полфрийман, излезе от затвора този следобед. Още по тематаБорисов отказа да коментира съда за Полфрийман20 сеп 2019 11:2532БСП: Освобождаването на Полфрийман е грозно решение на съда!20 сеп 2019 10:1090Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода20 сеп 2019 08:55105Преди ден състав на Апелативния съд в София реши, че австралиецът излиза на свобода, след като излежа повече от половината от своята 20-годишна присъда.

Полфрийман няма валидни документи за самоличност и затова е предаден на Дирекция "Миграция".

Австралиецът е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Заради решението на съда по-рано днес в българския парламент се разгоря сериозна дискусия. Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи решението като "позор" на българския съд. Премиерът Бойко Борисов отказа директно да коментира решението, но даде да се разбере, че също не е доволен от пускането на Полфрийман на свобода.

 
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg