Осъденият за убийство в България австралиец Джок Полфрийман вече над

...
Осъденият за убийство в България австралиец Джок Полфрийман вече над
Коментари Харесай

Затворник австралиец в България седмици наред е в състояние на гладна стачка

Осъденият за ликвидиране в България австралиец Джок Полфрийман към този момент над 3 седмици е в положение на гладна стачка. Той е в пандиза за 20 години поради убийството на 20-годишния студент по право Андрей Монов по време на сборичкване в София в края на декември 2007 година. Монов е наследник на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Христо Монов, а защитната версия на Полфрийман е, че той е извадил и използвал нож, тъй като Монов и приятелите му са биели момче от ромски генезис и австралиецът е тръгнал да го пази.
Полфриймън не се храни в символ на митинг против " незаслужено отношение " от страна на управлението на пандиза и на българското държавно управление към работата му, обвързвана с правата на индивида в пандиза, написа БНР.
Преди 7 година австралиецът основал синдикат на наказани, който се бори с корупцията в системата. Асоциацията му пособия на пандизчии да преразглеждат делата си при хипотетична несправедлива присъда в български и европейски съдилища. Тази активност му завоюва похвали от правозащитни организации, само че и съпротива от българските управляващи.
Тази седмица Полфриймън беше изместен от пандиза в Казичене в болничното заведение на Централния затвор в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР