Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си

...
Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си
Коментари Харесай

Куйович може да получи още до 8 години затвор за използване на фалшив документ

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си в Софийския затвор, а не в затворническото общежитие от открит вид край Казичене. Това стана ясно на ексклузивен брифинг даден от изпълняващия длъжността начланик на пандиза Десислав Трайков.

Срещу Будимир Куйович има бързо произвеждане. Най-късно в понеделник то ще бъде импортирано в съда. То е упрекнат за потребление на подправен персонален документ и за това съдът може да му даде още до 8 години затвор.

Присъдата, която съдът ще произнесе ще се добави към остатъка от присъдата, която той излежава сега. Той към този момент е в Софийския затвор.

След като е заловен да кара с подправена шофьорска брошура по време на затворнически отпуск Будимир Куйович е конвоиран в Софийския затвор и му е наложена дисциплинарна глоба.
Десислав Трайков, и.д. шеф на Софийския затвор: В момента сътрудниците работят по заповедта за завишаване на режима му в общ.Към актуалният миг се намира в приемно поделение.
Десислав Трайков посочи, че извършва длъжността шеф на пандиза в София от близо месец и няма отношение към преместването на наказания за наркотрафик черногорец в общежитието от открит вид в Кремиковци.

Десислав Трайков, и.д. шеф на Софийския затвор: Смяната на режима е осъществена през далечната 2013 година, нямам спомен кой е бил шеф на пандиза по това време. Смяната на вида - затворническо общежитие, е преди две години. Не съм бил аз шеф на пандиза.
Трайков акцентира, че е персонално обиден от офанзивата на водача на АБВ Румен Петков, който упорства началникът на Софийския затвор да бъде уволнен поради по-лекия режим при който Будимир Куювич доизлежава присъдата си и поради приспадането на дните, в които наказаният е работил.

Десислав Трайков, и.д. шеф на Софийския затвор: Бих поканил публично господин Петков на територията на Затвора в София да правим съответната сметка на присъдата на наказаното лице.
Трайков е подал заявление до Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " за осъществяване на инспекция на обстоятелствата към изтърпяваната от Будимир Куйович присъда.

Десислав Трайков, и.д. шеф на Софийския затвор: При изискване, че всичко, което съм споделил по изнесени обстоятелства и условия не е по този начин, ще помоля министърът на правораздаването да ме освободи от служба.
Синдикатът на чиновниците в пандизите поддържа Десислав Трайков е съобщи, че е неприемливо политици да употребяват пандизите за персоналните си упоритости.

Лидерът на АБВ Румен Петков беше вътрешен министър, когато Куйович беше арестуван. Крайността на оценките му евентуално е предизвикана от държанието на Куйович след 31 декември 2007 година, когато беше арестуван, и когато в качеството си на разследван, а по-късно и на обвиняем, насочи нападки против Румен Петков. Петков реагира извънредно остро на това, че Будимир Куйович е бил пуснат в отпуск. Така или другояче, затворническата администрация е изпълнявала закона, защото той споделя кой, по кое време и при какви условия извършва присъдата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР